Header Navigation + Mobile Nav

Advice - Hero

Advice - Intro

Tips voor sollicitatie, CV en gesprek

Solliciteren bij Hays is niet moeilijk, maar je moet wel voldoende tijd nemen om je sollicitatie voor te bereiden.

Lees onze veelgestelde vragen en cv- en interviewtips voordat je solliciteert.

Advice - FAQs

FAQs

Hoe lang duurt het voordat ik een reactie ontvang?

Als je hebt gesolliciteerd op een van de openstaande vacatures of ervoor hebt gekozen om open te solliciteren, proberen we je steeds binnen twee werkdagen te antwoorden. Door een grote toestroom aan sollicitaties kan dat soms iets langer duren. We raden je aan om ons dan te bellen om je kandidatuur te bespreken.

Kan ik tegelijkertijd voor jobs in verschillende regio's of landen solliciteren?

We zijn een grote voorstander van mobiliteit over alle regio's en landen. Maar we willen je wel vragen om ons vanaf je eerste contact met ons in te lichten over al je lopende sollicitaties, zodat we je kandidatuur beter kunnen behandelen.

Hoeveel interviews zal ik moeten afleggen?

Het sollicitatieproces ziet er per vacature verschillend uit. Het aantal interviews dat je zal afleggen en hoe die interviews zullen verlopen, hangt dan ook af van het niveau van de job waar je voor solliciteert. Je zal je aan ongeveer drie à vier interviews met Hays mogen verwachten.

Hoe lang na mijn interview zal ik weten of ik de job heb?

We zullen je tijdens het gesprek vertellen hoe lang het sollicitatieproces ongeveer gaat duren. Je mag ons rekruteringsteam te allen tijde vragen hoe ver het proces staat.

Kan ik later nog eens solliciteren bij Hays als mijn sollicitatie deze keer niet succesvol was?

Als je deze keer de job niet kreeg, geven we je uitgebreide feedback en bespreken we wat je nog kan doen om in de toekomst wel succesvol te zijn.

Advice - Useful CV and interview tips

Handige tips voor het cv en jobinterview

Doe jouw stage bij een leider in rekrutering

Doe jouw stage bij een leider in rekrutering. De mensen van morgen maken de wereld vandaag. Daarom investeert Hays fors in het opleiden en begeleiden van trainees.

Door onze ambitie en passie voor mensen kiezen wij bewust om te investeren in de toekomst. Met onze expertise en ons brede netwerk, maken wij het verschil voor klanten en kandidaten, maar ook voor onze eigen mensen. Als je kiest voor een stage bij Hays, word je volledig deel van het team en verdien je een evenwaardig plaatsje tussen onze consultants en heb je zo de ideale springplank voor jouw carrière.

Wil je kennismaken met de wereld van een recruitment consultant en hoe ze kandidaten diepgaand screenen om zo de juiste match te maken? Of ligt je interesseveld meer in de richting van marketing waarbij je mee kan instaan voor de organisatie van events en de uitwerking van diverse projecten? Bij Hays kan het allemaal. Trainees bij Hays krijgen een goede dosis verantwoordelijkheid in combinatie met de juiste begeleiding. Een win-win voor beide partijen wanneer een stage leerrijk en ondernemend is, toch?

Wat kan je verwachten van een stage bij Hays?

We beginnen met enkele dagen intensieve training en on-the-job-training. Als trainee ben je gedurende je stage een gevestigde waarde voor het team en bieden we je een divers takenpakket. Je komt hoe dan ook terecht in een leuk team van spontane mensen, in een gezellige sfeer en met heel open communicatie. Uiteraard krijgen onze stagiaires ook de vrijheid om een sterk idee of concept uit te voeren. Hoe meer verantwoordelijkheid je neemt, hoe meer je krijgt.

Wat verwacht Hays van jou?

De persoon die past binnen het plaatje, is een teamplayer en een echte duizendpoot. Een flinke dosis leergierigheid is zeker op zijn plaats. Je hecht veel belang aan stiptheid en je bent altijd integer en professioneel.

Bij Hays kan je stage lopen als Recruitment Consultant Trainee in een van onze 8 kantoren of als Marketing Trainee in Gent of Antwerpen. Ook binnen onze back-office in Kortrijk is een stage mogelijk. Bekijk onze vacatures om te checken of de stageplaats beschikbaar is.

Ken je iemand die interesse heeft in een stage bij Hays? Stuur ons zijn of haar gegevens en ontvang een leuke cadeaubon!

Homepage - promo block

Footer